Wachten op de tractor

Wachten is moeilijk.  Wachten op iets overspoelt je denken. Het laat weinig ruimte voor andere zaken en zet uit als een ballon in je hoofd.  En eens het wachten voorbij, volgt de anticlimax.  Het is nooit zo goed als je jezelf in je dromen voorstelde.  Behoudens – misschien – wanneer je wacht op iemand waarvan je hart vol is, een kind, een geliefde, een ouder….

En tijdens het wachten verlies je andere zaken uit het oog.  De spanning van het wachten doet je meer verliezen dan winnen.  Bovendien is er meestal enkel een troostprijs te behalen.  Dus ik heb besloten niet te wachten.  Het ‘uit mijn hoofd te zetten’.

Natuurlijk, dat klinkt eenvoudig.  Maar probeer het eens.  Het is net zo iets als niet denken aan blauwe appels.  Voor je het weet zie je ze overal.  Ze drijven door je denken heen als bad eenden.  Je kan ze niet negeren.  Maar het lukte me, ik kon het wachten terugdrijven naar een hoek van het bad, alle blauwe eenden netjes verborgen achter gele eenden.  Ze waren er wel, maar ze overheersten niet. En dat op zichzelf, vond ik een straffe toer.  Goed gedaan, Wolfgang, feliciteerde ik mezelf.

Maar nu de dag nadert, sluipen ze doorheen het gele cordon mijn blikveld binnen.  Maar dat geeft niet.  Morgen is het zo ver.  Vanaf morgen kan de wereld kennis nemen van mijn eerste verhalen bundel, ‘Het uur van de tractor’. En nog een reeks andere kortverhalen.

Zoekt u dus iets waarmee u het wachten in de komende zomermaanden kan invullen, een wapen tegen de blauwe appels, dan kan ik u dit boek van harte aanbevelen.

Indien u een voorstander van de moderne techniek bent en enkele bomen wenst te redden, dan kan u het natuurlijk ook kopen als e-boek.  Maar ook dan zal u – eventjes – moeten wachten, tot morgen, maandag.  Maar geloof me, al speel ik nu natuurlijk mijn eigen riedel, het is het wachten waard.

U kan het boek vinden met volgende gegevens

Ebook ISBN 9780463659960

Boek ISBN 9789402193886

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven